Om Skridskoskolan

Välkommen till Landvetter Konståkningsklubbs skridskoskola.

Skridskoskolans hösttermin är redan igång men det går alldeles utmärkt att börja åka hos oss löpande under terminen.

Skridskoskolan tränar på lördagar 10-11.

Anmälan görs här.

Vårt mål är att på ett lekfullt sätt med hjälp av en blandning av både lek och teknikövningar ge barnen inspiration och glädje på isen. Det gäller att lära sig att åka framåt, bromsa, svänga, vända och åka bakåt. Genom roliga och spännande lekar som tillfredsställer barnens behov av fantasi och rörelser ger ledaren barnen träning och kunskap i skridskoteknik. Genom att vi lär ut grunderna så blir man en bra skridskoåkare, oavsett vilken skridskoidrott man sedan väljer i framtiden.

I skridskoskolan delas barnen in efter kunskap för att få så homogena grupper som möjligt, allt för att barnen skall kunna få lära sig åka skridskor efter sin förmåga och i sin takt. Barnen kan börja åka skridskor i 3-4 års åldern. När man har gått i skridskoskolan någon/några terminer eller har motsvarande kunskaper så kan man gå vidare och börja träna i någon av våra träningsgrupper.

Terminen avslutas med en uppvisning, där alla grupper får visa vad de lärt sig under terminen. En uppskattad händelse, som lockar hela familjen till ishallen för att se klubbens alla åkare i en fantasifull uppvisning.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
YouTube